Diamant de șlefuire a roții de înaltă rezistență la compresiune

Deoarece abrazivul diamant are caracteristicile (duritate ridicată, rezistență mare la compresiune, rezistență la uzură bună), astfel încât uneltele de măcinat cu diamant în măcinarea măcinării materialelor dure și fragile și carburile ca un instrument ideal nu numai eficiență ridicată, precizie Ridicată și duritate bună , consumul abraziv mai puțin, durată lungă de viață, dar și îmbunătățirea condițiilor de lucru. Atât de utilizat pe scară largă în materiale abrazive obișnuite, dificil de procesat conținutul scăzut de fier al materialelor dure și fragile din metal și nemetalice, cum ar fi aliajul dur, portelanul din aluminiu ridicat, sticla optică, bijuteria din agate, materialele semiconductoare, piatra și altele.

Structura roții diamante este în general compusă din strat de lucru, matrice, strat de tranziție compus din trei părți. Stratul de lucru, cunoscut și sub denumirea de strat diamantat, compus din material abraziv, liant și umplutură, este piesa de lucru a roții. Stratul de tranziție, cunoscut și ca strat non-diamant, prin liant, pulbere metalică și compoziție de umplutură, este stratul diamantat conectat ferm la partea substratului. Baza este utilizată pentru a primi stratul abraziv și, atunci când este utilizată, este susținută ferm de flanșa de pe axul mașinii de rectificat. Produsele de liant metalice generale au folosit oțelul din oțel aliat ca matrice; rășină aliaj de aluminiu, lemne electrice pentru matrice. Fabricat din aluminiu, oțel sau bachelită, din suportul stratului de lucru și rolul de încărcare și măcinare abrazivă. Calitatea roții de șlefuire și utilizarea calității nivelului de precizie și au o mare legătură cu matricea.

Caracteristici: Caracteristicile roții de diamant includ tipurile de abraziv diamantate, dimensiunea particulelor, concentrația, liantul și forma și dimensiunea.

Grinda abrazivă de diamant este utilizată pe scară largă pentru prelucrarea materialelor cu duritate ridicată. În alegerea utilizării roții de rectificat diamant, trebuie să aveți în vedere următoarele:

1. Performanța abrazivă, a liantului și piesei de prelucrat dintre cele trei potriviri: performanța abrazivă sau nu, în mare măsură depinde de materialul abraziv, liantul și piesa de prelucrat dintre cele trei performanțe. Pentru obiectele de prelucrare specifice, alegerea formulării liantului este deosebit de importantă după selectarea materialului abraziv. În prezent, utilizarea principală a materialului de pulverizare termică prin pulverizare este folosirea roții de șlefuire a rășinii, deoarece roata de șlefuit cu bună ascuțire, ușor de înșurubat, eficiență mare de măcinare, piesa de prelucrat după valoarea rugozității suprafeței este scăzută, și pansament ușor și alte caracteristici, astfel încât aplicarea este foarte largă;

2. Selectarea dimensiunii roții de șlefuire: În condiții normale, prelucrarea valorii rugozității suprafeței cerințelor mai mici, cu atât dimensiunea trebuie să fie mai mică. În timpul procesului de prelucrare, calitatea roții de șlefuit trebuie să fie selectată în funcție de alocația de măcinare. Atunci când roata de șlefuit este mai fină decât W20, gradul de curățare al mediului de măcinare este ridicat, iar rugozitatea de suprafață Ra a piesei de prelucrat poate fi împiedicată datorită poluării procesului.

3. Concentrația alegerii: concentrația este o roată de măcinare superhardă materială unică pentru un termen profesional, adică volumul de lucru al roții de șlefuit pe unitatea de volum a conținutului de diamant sau CBN; în condiții normale, concentrația de roată de șlefuire a liantului de rășină de 75-100. Concentrația, cum ar fi re-creșterea, deoarece liantul rășinii în sine este slab și nu are sens;

4. Parametrii sistemului de șlefuire: sistemul de măcinare, inclusiv echipamentul de măcinare, roata de șlefuit, parametrii procesului. Rigiditatea mașinii de șlefuit, măsurile de șoc, performanța internă a roții, echilibrul, precizia procesării și așa mai departe au un impact asupra alegerii parametrilor de măcinare. Parametrii de măcinare includ viteza de șlefuire (viteza roții de șlefuire, viteza de avans reciproc), cantitatea de alimentare etc., trebuie să se bazeze pe alocarea de măcinare a piesei de prelucrat, șlefuită și combinată cu circumstanțele specifice ale mașinii de șlefuit și selectată pentru ajustare.

5. Alegerea lichidului de măcinat: scopul utilizării lichidului de măcinat este, în principal, obținerea rapidă a procesului de măcinare în căldura de măcinare generată și resturile sparte în timp util. Șlefuirea o mulțime de soiuri, în funcție de tipul de piesă de prelucrat și caracteristicile de prelucrare a unei opțiuni rezonabile.

6. Problema pansamentului: Binderul de rășină Diamond wheel nu poate fi tăiat cu creion diamantat. Din cauza acestui tip de roata de slefuire auto-ascuțire, în general, nu trebuie să se îmbrace, trebuie să fie tăiate, puteți utiliza mai întâi placa de oțel moale atunci când piesa de lucru pentru a repara suprafața, și roata de carbură de siliciu, atunci când pânza industria de prelucrat piesa. Există informații despre utilizarea finisajelor de pulverizare cu apă sub presiune înaltă, a tunsului cu laser și a altor metode, precum și despre utilizarea șlefuirii electrolitice pentru obținerea pansamentului de margine de șlefuire.